Про це 11 жовтня 2016 року під час круглого столу щодо проблеми незаконних забудов у Києві, який відбувся в приміщені «УНІАН», заявив голова фракції ВО «Свобода» у Київській міськраді Юрій Сиротюк.

Свободівець наголосив, що чинна влада мотивує свої дії тим, що будівництво – це локомотив економіки, а інвестиції від продажу нерухомості вкрай необхідні для розвитку міста.

«На жаль, дуже часто, так званий розвиток міста, про який говорить влада, йде на шкоду звичайним мешканцям та історичному ландшафту міста. Фракція «Свободи» у Київраді наполягає, що нині вкрай необхідно напрацювати новий генеральний план міста, оскільки склалась ситуація, що нові забудови з’являються всупереч чинному Генплану-2020. Забудовники посилаються на злочинний, фіктивний Генплан-2025, на основі якого влада ухвалює незаконні ДПТ (детальні плани території). Аби припинити цю вакханалію необхідно ухвалити шляхом загальноміського референдуму новий генеральний план Києва», – заявив Юрій Сиротюк.

Крім того, свободівець зазначив, що сьогодні від цього свавілля особливо потерпає історична частина столиці і об’єкти культурної спадщини

«Я особисто звернуся до суду, щоб визнати незаконними ухвалення ДПТ Лівобережного масиву, Феофанії-Пирогово та ДПТ неподалік станції м. Нивки. Ці детальні плани не відповідають містобудівній документації, а також грубо суперечать чинному генеральному плану міста і мають бути скасовані. «Свобода» бере участь практично в усіх спротивах, де кияни намагаються зберегти історичний ландшафт, але для досягнення результату потрібна консолідація усієї частини депутатського корпусу Київради, яка стоїть на боці киян і громадських активістів. Лише разом можна зберегти життєвий простір мешканців столиці та історичну спадщину Києва», – підкреслив Юрій Сиротюк.

Нагадаємо, що за ініціативою фракції ВО «Свобода» у Київраді в столиці створили тимчасову комісію з перевірки будь-яких робіт на об’єктах культурної спадщини.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ