Новий голова Державної податкової служби України Сергій Верланов підтримує ідею команди новообраного президента Володимира Зеленського про загальне декларування доходів громадян.

Про це він повідомив на засіданні уряду, передає «УНІАН».

«Це – точка нуль, вона українському суспільству необхідна, щоб іти далі. Щодо адміністративного складника, то ми зробимо все можливе з великим акцентом на діджиталізацію, на електронний сервіс, щоб це пройшло якомога безболісніше для всіх громадян», – сказав він.

Також він висловив думку про те, що технічно цю ідею втілити в життя цілком можливо, оскільки практично кожен громадянин може стати користувачем електронного кабінету платника податків, а сервіс попереднього заповнення декларації про доходи зараз розвивається.

При цьому Верланов звернув увагу, що в разі реалізації пропозиції юридично потрібно дотриматись питання рівності платників податків і тих, хто хотів би задекларувати своє майно.

Як писав «Вголос», команда Зеленського підготувала законопроект про введення в Україні загального декларування доходів громадян.

Нагадаємо, що 8 травня Державну податкову службу України очолив заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

ІА "Вголос": НОВИНИ