Національна суспільна телерадіокомпанія України не проконтролювала учасників Національного відбору, бо вони плювати хотіли на «Євробачення».

Про це заявив журналіст Роман Скрипін, передає «Прямий».

«НСТУ три роки »Євробаченням« не займалося. Воно є членом європейської мовної спілки, яка проводить комерційний пісенний конкурс. Є контракт, там усе написано чітко, які є вимоги до НСТУ. Воно мало б формувати контракт із виконавцями і контролювати учасників», – сказав Скрипін.

Він звернув увагу на те, що НСТУ на аутсорс віддали виробництво телеканалу СТБ, приватній компанії, яка належить Віктору Пінчуку.

«Там тепер — інший голова правління. Я так розумію, коотрму взагалі байдуже, хто співає і чим співає. І тому НСТУ просто не проконтролювало учасників. Вони плювати хотіли на »Євробачення«. А СТБ зробило те, що вони завжди роблять. Для них же не виникає жодних моральних питань, коли дружина Медведчука веде »Х-фактор«. А Медведчук — кум Путіна. Тому тут просто профукали і це службова недбалість», — додав він.

Нагадаємо, що голова правління “Суспільного мовлення” Зураб Аласанія заявив, що Національна суспільна телерадіокомпанія України визнає себе винною за ситуацію з “Євробаченням”.

Як писав «Вголос», Європейська мовна спілка (EBU), яка є організатором пісенного конкурсу “Євробачення”, шкодує через відмову України від участі у заході.

ІА "Вголос": НОВИНИ