Про це вона сказала під час виступу в Американському домі, передає "Укрінформ".

"Завтра Рада розгляне повний законодавчий пакет реформ, які завершать попередні дії (України - ред.) на виконання умов МВФ, а також, у разі схвалення, відкриють можливість для отримання наступного траншу міжнародної підтримки", - зазначила Нуланд.

При цьому вона зауважила, що йдеться не просто про вимоги МВФ.

"Йдеться про прийняття кроків, які зруйнують стару олігархічну систему, що діяла в країні, та відкриють вам шлях справжнього, демократичного врядування з вільним ринком, відкритою економікою, ринковими стандартами, європейськими стандартами", - наголосила представник США.

За її словами, прийнявши це законодавство в четвер, Рада, таким чином, "продовжить відстоювати репутацію України як сильної держави".

Нуланд також звернула увагу на важливість іншого пакету реформ, пов'язаного з децентралізацією влади, яку Верховна Рада має розглянути наступного дня в першому читанні. Це, на її переконання, відкриє більше можливостей для всіх регіонів України щодо створення власного майбутнього, розширення повноважень у бюджетуванні, поліпшення якості життя на місцевому рівні.

"Моя країна (США - ред.), як ви знаєте, є дуже децентралізованою. І ми вважаємо, що люди на рівні місцевих громад краще знають, що є правильним для народу. Коли уряд ближче до своїх громадян, він є найсильнішим", - зауважила Нуланд.

ІА "Вголос": НОВИНИ