У матчі 24-го туру УПЛ, який відбувся в Києві на стадіоні імені Баннікова, «жовто-чорні», діючи майже весь поєдинок у більшості, зіграли внічию з «Металістом 1925» – 0:0.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: ВИЛУЧЕННЯ НА СТАРТІ

Матч розпочався за переваги львівської команди, яка відразу перемістила гру на чужу половину поля. На 2-ій хвилині Таллес подав кутовий, але Климчук не зумів завдати удару головою. Однак в наступній атаці «рухівців» уже відбувся перший постріл – після пресингу, який застосували гості, Притула взяв гру на себе, пройшов до штрафного майданчика та пробив – перший сейв від воротаря харків’ян Сидоренка.

Уже на 6-ій хвилині «Металіст 1925» опинився в меншості: це Климчук застосував свою грізну зброю – швидкість. Юрій випередив захисника Ткачука, а той за допомогою рук поклав форварда на газон – червона картка.

Перспективний штрафний пробив Таллес, однак голкіпер харківської команди впорався зі ситуацією. Після такого епізоду «жовто-чорні» притиснули суперника до штрафного майданчика. На 11-ій хвилині той же Таллес вистрелив вище воріт. Ударів у виконанні футболістів «Руху» взагалі не бракувало. Один лише Соломон у проміжку з 16-ої до 22-ої хвилин тричі стріляв із вигідних позицій після непоганих взаємодій із партнерами – спочатку воротар зловив м’яч, далі англійцю забракнуло влучності, а втретє захисники заблокували.

На 32-ій – Таллес пробив із-за меж штрафного майданчика – голкіпер Сидоренко в падінні перевів м’яч на кутовий. Далі Соломон здійснив рейд, його збили, з перспективного штрафного Мисик запустив м’яч вище воріт.

А після цього огризнулися футболісти «Металіста 1925». Ременюк увірвався в штрафний майданчик, віддав на Русина, той перебував у дуже зручній позиції, але уважно зіграли оборонці «Руху», які нейтралізували небезпеку, заблокувавши шляхи до воріт.

До закінчення першого тайму ще двічі пробив Дідик: спочатку здалеку невлучно, в іншому випадку – головою після навісу зі штрафного від Притули – м’яч пролетів над «дев’яткою».

ДРУГИЙ ТАЙМ: ПОВНА ПЕРЕВАГА БЕЗ ГОЛІВ

Після перерви у діях обидвох команд практично нічого не змінилося: «рухівці» діяли з позиції сили, а номінальні господарі, граючи в меншості, переважно захищалися та сподівалися на контратаки. Гра проходила у переважній більшості ігрового часу на половині поля «Металіста 1925».

На 51-ій хвилині з лівого флангу м’яко навісив Соломон, однак Мисик на дальній стійці не замкнув цю передачу. Через 10 хвилин захисники харків’ян заблокували удар Климчука з меж штрафного майданчика. І відразу ж після подачі кутового Холод ледь не переправив м’яч у ворота суперників.

На 67-ій – «жовто-чорні» розіграли цікаву триходівку в один дотик на лівому фланзі, в її результаті Лях небезпечно прострілив уздовж воріт, однак не знайшлося нікого, хто б замкнув передачу. Під час однієї з наступних атак господарі відбилися, після чого Таллес пробив з лету, але прямо в руки воротарю.

Наприкінці поєдинку нагадали про себе лідери «Металіста 1925»: після подачі з кутового головою пробив захисник Курило – воротар Паньків витягнув м’яч з-під поперечки, а в наступній атаці гру на себе взяв Русин, який обігрався з партнером і пробив у дальній кут – поруч зі стійкою.

«Рухівці» накочували атаки на ворота харківських суперників, пробували пробити їхню «стіну», але все марно. А наприкінці зустрічі за другу жовту картку поле залишив захисник «Руху» Холод. У підсумку – нічия 0:0.

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 24-ий тур.

4 травня 2023 року. НТК імені Віктора Баннікова.

«Металіст 1925» (Харків) – «Рух» (Львів) – 0:0.

Попередження: Дідик, 25; Холод, 40.

Вилучення: Ткачук (М), 6 – Холод (Р), 87

«Рух»: Паньків, Лях, Холод, Дідик, Роман, Підгурський, Притула (Карабін, 70), Таллес, Соломон (Столярчук, 90+1), Мисик (Квасниця, 57), Климчук (кап.).

ІА "Вголос": НОВИНИ