Про це у коментарі «Вголосу» заявив політолог Михайло Басараб.

«Нинішні дружні стосунки з РФ промовисто свідчать про те, що керівництво країни на чолі із головнокомандувачем налаштоване на широкий політичний компроміс з державою-агресором і готове піти на суттєві поступки. Це врегулювання конфлікту між Україною та Росією саме на російських умовах», - зазначив експерт.

За словами Басараба, після розриву дипвідносин з агресором Україна справді може зазнати втрат у економічній сфері, однак мусимо розуміти, що це неодмінний атрибут загострення взаємин:

«Часом доводиться іти на тактично програшні кроки задля того, щоб досягти стратегічної переваги і перешкодити ворогу у застосуванні сили. З іншого боку, Україна поступово переорієнтовується на інші ринки і провадить санкційну політику. Однак, це здебільшого відбувалося всупереч волі і інтересам Президента Петра Порошенка, а саме на ньому нині лежить відповідальність за дружбу з РФ.

Тож навіть якщо не брати до уваги бізнес-інтереси Президента і його оточення, навіть якщо не враховувати величезний вплив на гаранта «тіньового міністра закордонних справ» Віктора Медведчука, бачимо вольову неналаштованість відстояти непорушні принципи і позиції, які усякою ціною відстоювала б кожна нація у боротьбі з агресором.

На жаль, нинішня влада не є лідером в боротьбі з РФ. Народ, який відстоює національний інтерес, – єдиний запобіжник від здачі ворогу».

ІА "Вголос": НОВИНИ