Міністерство юстиції України звернулося до Окружного адміністративного суду Києва з клопотанням про заборону діяльностісті «Партії Шарія».

Про це інформує ОАСК на своєму офіційному сайті.

Повідомляється, що за цим позовом суд розпочав провадження.

Зокрема позивач просить в ОАСК, щоб той домігся від СБУ надання висновків експертів, які зазначені у листі до міністерства від 4 березня 2021 року щодо протиправної діяльності «Партії Шарія», та заборонити її діяльність загалом.

ОАСК вирішив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження із викликом сторін.

6 квітня 2021 року відбудеться судове засідання у справі «Партії Шарія».

Нагадаємо, що на початку березня у СБУ зафіксували, що під час перереєстрації «Партії Шарія» була вказана неправдива інформація. Відомості про це також внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 358 ККУ («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів»).

Передісторія

Нагадаємо, що 16 лютого скандальному проросійському пропагандисту Анатолію Шарію оголосили про підозру за двома статтями ККУ: ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Слід зауважити, що Шарія разом з адвокатом викликали 22 лютого до СБУ, але проросійський пропагандист не з'явився.СБУ розцінила це як переховування від слідства. У той самий день адвокат Шарія заявив, що його підопічний знаходиться на території ЄС, має статус біженця, і наразі не може приїхати до України.

25 лютого він також не прийшов на допит до СБУ і його оголосили у державний розшук.

Досьє

Нагадаємо, що Анатолій Шарій - 42-річний проросійський відеоблогер, який, за деякими даними, наразі проживає в Іспанії. Він неодноразово з'являвся в етерах російських та проросійських телеканалів, критикував українську владу, принижував мешканців Західної України та пропагандував ідеї держави-агресора. Від 2012 до 2020 рр. перебував у міжнародному розшуку.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ