ЛЬВІВ, 27 БЕРЕЗНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Об’єктивних причин для підняття цін на цукор немає.
Про це повідомила прес-служба Львівського обласного територіального відділення АМКУ з посиланням на розслідування комітету.
АМКУ встановив, що ріст цін на цукор відбувся, в основному, через підвищення цін у постачальників, тобто, у суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову реалізацію.
«Об’єктивних причин для такого здорожчання немає», — йдеться в повідомленні.
В процесі проведення моніторингу цін виявлено, що починаючи з третьої декади березня 2008 року, у торговій мережі відбулося різке підвищення цін на цей продукт харчування, що створило ажіотажну ситуацію на ринку.
Відділення встановило, що станом на 25.03.08 ціна на цукор в підприємствах роздрібної торгівлі та на продуктових ринках складала 4,50-5,00грнљ за кілограм, що на 29,9-36,4% вище за ціни у попередній декаді березня.
ІА "Вголос": НОВИНИ