Варто ретельно перевіряти адреси, з яких надходять листи. Листи-фейки рекомендують видаляти, не відкриваючи.

Зафіксовано надходження листів із вірусним вмістом, які приходять від сторонніх адрес і надіслані від імені НЕК «Укренерго».

Про це повідомив «Укренерго» у своєму телеграм-каналі.

На зображенні нижче ви можете побачити приклад небезпечного повідомлення, яке шахраї намагаються розсилати підрядникам та контрагентам, представляючися як представники «Укренерго».

Усі фейкові листи мають схожі ознаки:

Лист надіслано не з офіційної адреси. Усі співробітники НЕК «Укренерго» використовують поштові скриньки тільки з доменом @ua.energy.

Не існує ДП «Укренерго». Офіційна назва компанії, яка використовується в діловому листуванні - НЕК «Укренерго». До 2019 року використовувалась офіційна назва ДП «НЕК »Укренерго".

«Бухгалтер Елена Витальевна» - це фейк, не вказано прізвище. Співробітники НЕК «Укренерго» не ведуть листування без повного вказання даних відправника, а тим більше російською мовою.

НЕК «Укренерго» вже звернулася до правоохоронних органів із проханням знайти шахраїв, які неправомірно використовують дані компанії.

Варто ретельно перевіряти адреси, з яких надходять листи від імені НЕК «Укренерго». Офіційна електронна адреса - @ua.energy. Листи-фейки рекомендують видаляти, не відкриваючи.

ІА "Вголос": НОВИНИ