Обіг основної зброї, зокрема, ракет, військових літаків, підводних човнів та систем протиракетної оборони був найбільш жвавим торік за останні 26 років, про це повідомляє euronews.

Згаданий інститут, що стежить за зброєю, каже, що ці показники обігу підживлює зростання попиту на цей товар на Близькому Сході та в Азії.

Саудівська Аравія та Об‘єднані Арабські Емірати, які беруть участь у конфлікті в Ємені, були одними з найбільших імпортерів основних видів зброї у світі в 2012-2016 роках.

Індія замовляє 13% світового імпорту зброї, тут зареєстроване зростання на 43% у порівнянні з 2007-2011 роками.

Китай досі є одним з основних імпортерів. Обсяг купованої ним зброї впав в останні кілька років через налагодження місцевого виробництва. Так він став експортером і постачає зброю, зокрема, Алжиру, Пакистану та Бангладеш.

Однак його частка у глобальному експорті незначна у порівнянні з США та Росією. За цими країнами стоїть 33% та 23% світового ринку відповідно.

Велика Британія залишалася одним з найбільших імпортерів зброї у Європі у період з 2012 до 2016 року, попри те, що обсяг імпорту все ж скоротився у порівнянні з попередньою п‘ятирічкою. Зниження імпорту зброї до країни відповідає загальній європейській тенденції.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ