Красиві двері — одна з тих деталей, яка може суттєво й одномоментно змінити стиль вашого помешкання. Вони часто залишаються непоміченими, але мають колосальний вплив на зовнішній вигляд кімнати. Якщо ви у процесі ремонту знаходитесь на етапі вибору таких елементів, рекомендуємо уважно читати далі. Спеціалісти АРС проаналізували фактори, які впливають на вибір тієї чи іншої моделі, виділили топ виробників на ринку та зібрали корисні поради, що допоможуть при купівлі.

Короткий аналіз ринку міжкімнатних дверей

Як важлива частина будь-якого простору, міжкімнатні двері дозволяють правильно зонувати приміщення, підкреслити перехід з одної кімнати в іншу, доповнити стиль оселі. Вони тихо виконують свою функцію день за днем, забезпечуючи приватність людей у їхніх затишних кімнатах, приглушуючи шум, коли це необхідно. Але водночас виконують важливу естетичну роль. Матеріали, тип відкривання, дизайн — це основні моменти, які слід враховувати під час вибору потрібного варіанту.

Попередні роки принесли із собою нові виклики для промисловості, включаючи сферу виробництва дверних конструкцій. Умови виробництва змінилися, а разом із ними й уподобання покупців. Найбільший вплив справив дефіцит матеріалів та різкі коливання цін, пов’язаних з особливим для всієї країни періодом, що розпочався у лютому 2022 року. Але попри всі труднощі, цей рік також став часом формування нових трендів.

У сучасному світі люди часто шукають товари та послуги в інтернеті, тож пошукові запити стають важливим інструментом для здійснення покупок. До прикладу, мешканці Львова найчастіше послуговуються запитами “міжкімнатні двері Львів”, “купити міжкімнатні двері Львів« і »міжкімнатні двері".

Динаміка популярності пошукових термінів упродовж 2019-2022 рр.

На графіку “Динаміка популярності пошукових термінів упродовж 2019-2022 рр.” помітні коливання та зміни інтересів покупців, що показують зокрема і переломний момент у 2022 році з подальшим зростанням попиту. Від часу запуску оновленого інтернет-магазину АРС у 2019 динаміка ключових запитів по міжкімнатних дверях щороку збільшувалася. Після стрімкого спаду, пов’язаного з повномасштабним вторгненням, поступово почалась відбудова сфери. Завдяки наявній на складах АРС продукції українських виробників Оміс та Новий стиль ми змогли забезпечити покупців не тільки зі Львова, але й усієї України недорогими виробами.

Український ринок міжкімнатних дверей швидко розвивається, формуються основні лідери сегменту, що пропонують широкий асортимент продукції. Це і класичні екземпляри, і нестандартні дизайнерські рішення. Основу складають вироби із дерева, МДФ тощо. Упродовж останніх років спостерігається стійкий розвиток сфери.

Важливі критерії вибору

У виборі міжкімнатних дверей найважливішими факторами є якість та привабливість зовнішнього вигляду. Вони повинні відповідати високим вимогам щодо функціональності та дизайну, забезпечувати конфіденційність, звукоізоляцію, вписуватись в єдину концепцію стилю та відповідати вашому бюджету.

Матеріал виготовлення

Чи не найважливішим критерієм є матеріал виготовлення. Серед найпопулярніших варіантів сировини — МДФ, масив дерева, шпон. У кожного з них є свої переваги та особливості:

  • вироби з натуральної деревини вважаються найдорожчими. Вони виготовляються з дуба, сосни, бука. Такі екземпляри приваблюють природною красою, створюють в оселі тепле відчуття домашнього затишку і дають гарний звукоізоляційний ефект.

  • двері з ДСП більш бюджетні. Вони користуються чималою популярністю, адже попри економічність володіють також відмінною міцністю, надійністю та привабливим зовнішнім виглядом.

  • МДФ є сумішшю деревних волокон, пов'язаних смолою або клеєм під високим тиском і температурою. Такі вироби мають гладку поверхню, відмінну стійкість до вологи, а також хорошу звукоізоляцію. Вони можуть бути покриті лаком, плівкою або фарбою, від чого залежить оздоблення.
  • шпоновані моделі створюються шляхом нанесення тонкого шару дерев'яного шпону на основу полотна. Це дозволяє зберегти природну красу та текстуру деревини. За таким матеріалом легко доглядати: достатньо протерти поверхню м'якою вологою ганчіркою. Для підтримки природного блиску та захисту шпону можна використовувати спеціальні олії чи лаки для дерева.

Стиль

Вигляд ваших дверей має гармонійно доповнювати інші інтер’єрні елементи. Обов’язково зверніть увагу на загальний розмір і відчуття кімнати. Масивні та вишукані двері у крихітному компактному просторі матимуть просто безглуздий та недоречний вигляд.

Перед придбанням тієї чи іншої моделі визначте загальний стиль інтер'єру. Приміщення у сучасному, класичному, мінімалістському, скандинавському чи будь-якому іншому варіанті оформлення має бути доповнене відповідними міжкімнатними дверима. Тільки так цілісна картинка буде привабливою та завершеною.

Тип відкривання

Зверніть увагу і на спосіб відкривання. Серед популярних типів конструкції варто відзначити наступні:

  • Розсувні двері. Займають мінімум місця, тому що ковзають уздовж стіни по спеціальних рейках. Часто виготовляються з дерева або скла.

  • Розпашні. Перед придбанням такого типу моделей варто продумати про вільне місце, якого вони потребують для відкривання всередину чи назовні.

  • Складні. Ще одна їх назва — гармошки. Вони складаються у декілька фрагментів, що дуже зручно в умовах обмеженого простору.

Обираючи той чи інший варіант, рекомендуємо звертати головну увагу на доречність та сумісність використання в конкретному дизайні. Двері можуть бути оригінальним акцентом або ледь помітним доповненням, однак у будь-якому випадку повинні гармонійно виглядати в комбінації з іншими предметами інтер’єру. Консультанти АРС нададуть кваліфіковану допомогу у виборі потрібної моделі під конкретні запити.

ТОП виробників: рейтинг за версією ars.ua

Сьогодні ринок пропонує безліч достойних варіантів міжкімнатних дверей за доступними цінами. Експерти інтернет-магазину АРС з упевненістю рекомендують продукцію торгових марок, що користуються найбільшою популярністю серед клієнтів ars.ua:

Компанія Оміс з’явилась на українському ринку у 2001 році та досі тішить покупців широким різноманіттям ламінованих шпонованих моделей. Завдяки новітньому обладнанню, висококваліфікованому персоналу та цікавим дизайнерським ідеям бренд зумів увійти у трійку лідерів. Достойну конкуренцію йому складають торгові марки Неман (що відома своїми розкішними колекціями Рів’єра, Меланія, Естет тощо) та Новий стиль з елегантними виробами із серій Лілія, Модерн, Колорі.

Ці українські виробники використовують тільки високоякісну сировину, ретельно продумують дизайни, тож сучасні моделі не втратять своїх експлуатаційних характеристик та привабливості зовнішнього вигляду впродовж тривалого терміну.

Сучасні тенденції в оформленні міжкімнатних дверей

Серед головних трендів у 2023 році зберігаються мінімалістичний дизайн з витонченою простотою ліній та Скандинавський стиль, що утримує лідерські позиції серед популярних варіантів оформлення інтер’єру. Мінімум декоративних елементів, нейтральні кольори, такі як білий, сірий або чорний, підкреслюють сучасний вигляд помешкання. Що стосується особливостей дизайну, то чималий попит мають вироби зі скляними вставками. Вони виглядають вишукано і розкішно.

Обираючи міжкімнатні двері, звертайте увагу на всі важливі нюанси, зокрема матеріал виготовлення, конструкцію, тип відкривання. Так ви зможете підібрати ідеальний екземпляр, що відповідатиме усім вашим вимогам.

ІА "Вголос": НОВИНИ