Біохімічний аналіз крові – швидко, якісно і без втрати дорогоцінного часу на порятунок дитячого життя. Меценатська організація «Фундація Течія» Олега Крота передала обласній клінічній дитячій лікарні Кропивницького пристрій для біохімічного аналізу крові.

 Про це пише 5 канал.

Відтепер медичний заклад має можливість робити біохімічний аналіз біоматеріалу. Власними силами лікарня не могла придбати сучасне обладнання, яке щодня потрібно в роботі, бо його вартість сягає 1 млн 200 тис грн. 

Біохімічний аналізатор крові — це медичний прилад, який швидко і точно визначає різні показники крові. З його допомогою можна дізнатися, наприклад, рівень глюкози, холестерину, білків та інших важливих речовин у крові. Це допомагає лікарям діагностувати і контролювати різні захворювання, оцінювати стан здоров'я пацієнта та призначати правильне лікування.

«Фундація Течія» не просто змогла придбати цей пристрій, а й купила його за 799 тисяч гривень, а на додачу до аналізатора крові отримала очисник води та річний запас реагентів.

Це не єдиний пристрій, який завдяки допомозі ГО «Фундація Течія», відтепер має дитяча лікарня. Раніше організація придбала автоматичний гемааналізатор, який використовується для аналізу крові у всіх госпіталізованих дітей, вартістю у  580 тисяч гривень.

Олег Крот активно підтримує обласну дитячу лікарню в Кропивницькому. Завдяки його меценатській діяльності медичний заклад забезпечений усім необхідним обладнанням та витратними матеріалами.

Окрім того, організація підтримує навчання лікарів та фінансує підвищення їхньої кваліфікації за кордоном.

Під час епідемії коронавірусу Олег Крот забезпечив реанімаційне відділення лікарні кисневими апаратами та концентраторами для дітей, які перебували на штучній вентиляції легенів. Завдяки його постійній підтримці, дитяча лікарня у Кропивницькому має можливість надавати високоякісну медичну допомогу маленьким пацієнтам.

Навіть в умовах воєнного часу, благодійник Олег Крот знаходить фінансові можливості для підтримки не лише армії, а й медичних закладів. Бо усвідомлює, що можливості держави в умовах війни, обмежені і зосереджені переважно на військово-промисловому комплексі, однак діти продовжують хворіти і потребують якісного і сучасного лікування. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ