Ексдепутат Львівської міської ради Ігор Телішевський розповів, чим небезпечне функціонування того складу виконкому ЛМР, який напередодні запропонував мер міста Львова Андрій Садовий.

Про це Ігор Телішевський розповів в ефірі Народного толк-шоу 26 січня.

Нагадаємо, що львівський міський голова Андрій Садовий намагається сформувати склад нового виконавчого комітету Львівської міської ради винятково із повністю підконтрольних собі чиновників.

Так, «депутатський корпус вимагав від Садового до кінця дня, 25 січня, представити новий склад виконавчого комітету і структуру ради».

«Яка є небезпека у цьому складі виконкому: відповідно до чинного законодавства, старости мають входити у склад виконкому. Я так розумію, що міський голова, коли запропонував такий склад, не хоче робити старостинних округів (у Львівській ОТГ, - ред.), хоча має», - зазначив ексдепутат.

За його словами, таким чином мешканці Рудно, Брюхович, Винник тощо, які увійшли до Львівської ОТГ, аби вирішити свої проблеми, повинні їхати до Львова, замість того, аби делегувати їх старості, що має бути на місці і саме на виконкомі вирішити проблеми мешканців.

«Натомість на сьогодні міський голова робить так, щоб не було людей, представлених на місцях, які захищатимуть інтереси своїх громад. Це і найбільша небезпека складу виконкому, який запропонував міський голова. Він обмежує права мешканців».

https://youtu.be/nqx7Diq5r-U

Більше читайте тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ