У вівторок, 12 січня на кордоні з Росією прикордонники спіймали українця, котрий отримав від росіянина пакунок з грошима, який той йому передав через паркан.

Про це інформує Державна прикордонна служба України на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Інцидент трапився біля села Солонці Троїцького району Луганської області. Акт передавання зафіксували «розумні камери». На відео видно, що до кордону під'їхав автомобіль «Нива». З нього вийшов водій і підйшов до паркану. В одночас із російського боку до огорожі наблизився інший чоловік у спецформі зі світловідбивними стрічками. Останній передав водієві пакунок із грошима і обидва учасники процедури розійшлися.

Прикордонники негайно затримали водія «Ниви». Ним виявився 43-річний мешканець смт Нижня Дуванка Луганської області. Спочатку він ні в чому не бажав зізнаватися. Правоохоронці здійснили огляд його автівки і знайшли під обшивкою днища пакунок, який він отримав від свого спільника. У ньому було 400 000 рублів. Чоловік пояснив, що отримав гроші від громадянина РФ для того, щоб обміняти їх у фінансових установах в Україні.

Прикордонники виписали чоловікові штраф за ст. 202 КУпАП (Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду - виїзду).

[embed]https://youtu.be/EYEPl6lP0EI[/embed]

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ