У суботу, 16 вересня, у Львові та області попрощаються з трьома військовими, які загинули у боротьбі за Україну.

Об 11 годині у Гарнізонному храмі розпочнеться чин похорону Романа Демчука та Ярослава Богуша. Захисників поховають на Личаківському кладовищі. На 11 годину заплановане прощання з Олегом Кульчицьким (село Підбірці, вул. Яхимовича, 155). Його поховають на місцевому кладовищі.

Роман Демчук львів'янин, навчався у Суховільському закладі загальної середньої освіти. Згодом закінчив Львівське вище професійне училище харчових технологій. 

Був членом Громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес». Закінчив курси режисури та мріяв написати сценарій для фільму.

Після початку повномасштабного вторгнення Роман став на захист України. Ніс службу в 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Боровся з росіянами у Донецькій області.  Загинув 10 вересня у 28-річному віці. У чоловіка залишилися батьки, бабуся та двоє сестер. Вічна пам'ять Герою!

Ярослав Богуш навчався у Львові в ліцеї № 57. Освіту здобув в «Автодорожньому фаховому коледжі »Львівської політехніки". Пізніше працював у сфері перевезень, займався приватним підприємництвом. 

Останні кілька років Ярослав працював у Чехії та Польщі водієм.

Після 24 лютого 2022 року приєднався до 1-ї окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна. Виконував бойові завдання на Харківщині, Донеччині та Сумщині.

Загинув 10 вересня у 46-річному віці. У захисника залишилися мама, дружина, двоє дітей та брат.

Олег Кульчицький народився у Підбірцях, що біля Львова. Навчався у місцевому ліції, а згодом у Вищому професійному училищі № 29 міста Львова.

Захоплювався автомобілями та зброєю, був відмінним автомеханіком. Брав участь у змаганнях з ремонту машин в Італії.

У лютому минулого року вступив до лав ТрО. За власним бажанням підписав контракт із ЗСУ та воював на східному напрямку в 214-му окремому батальйоні OPFOR. Загинув 12 вересня у 27-річному віці. В Олега залишилися батьки, сестра та двоє дітей. Вічна пам'ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ