Райсуд міста Полтави обрав запобіжний захід начальнику одного з відділів поліції в Харківській області та його заступнику – підозрюваних триматимуть під вартою із можливістю внесення застави: для начальника відділу поліції застава складає 630 тис грн, а його заступника – 420 тис грн.

Про це йдеться у повідомленні Держбюро розслідувань.

Зокрема, правоохоронців підозрюють у створенні групи понад 30 осіб, яка без дозвільних документів здійснювала незаконну вирубку деревини цінних порід на території держпідприємства «Жовтневе лісове господарство» та на територіях земель запасу, що не перебувають на балансі лісового господарства.

За попередніми підрахунками, державі було завдано збитків на суму понад 850 тисяч гривень.

Крім цього, правоохоронці домовлялися із місцевими поліцейськими про неперешкоджання вільному пересуванню транспорту з деревиною до лісопереробних пунктів Харківської області та за її межами.

Окрім того правоохоронці вимагали 100 тисяч гривень від учасника незаконної вирубки деревини, за непритягнення його та інших осіб до кримінальної відповідальності.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) визначає, що COVID-19, так само як і щонайменше 61% всіх людських патогенів, мають зоонозну природу і торгівля дикими екзотичними видами посилює ризик поширення зоонозних  інфекцій.

ІА "Вголос": НОВИНИ