Львівський футбольний клуб «Рух» підсилився 22-річним гравцем Тарасом Саківим, який не так давно у складі полтавської «Ворскли» виступав у Лізі Європи.

Захисник приєднався до клубу на правах вільного агента. Термін угоди «жовто-чорних» з 22-річним Саківим складає 2 роки.

Про це інформує пресслужба клубу.

Саків - вже третій новобранець «жовто-чорних» у цей зимовий період. Його основна позиція - лівий захисник, хоч при потребі Тарас може зіграти, як на правому фланзі захисту, так і вище в півзахисті, що неодноразово доводив у своєму попередньому клубі - «Ворсклі». За першу команду полтавців Тарас грав з березня 2017-го року, за цей час провів за «біло-зелених» 21 поєдинок, 2 з яких припали на груповий етап Ліги Європи - проти лондонського «Арсенала» та лісабонського «Спортинга».

Символічно, що однією з локацій презентаційної  фотосесії Саківа стало знакове для Львова місце - площа Галицька біля пам’ятника головному оборонцю Львова Королю Данилу. Саме там під об’єктивом камери новоспечений захисник «Руху» покрасувався зі своєю футболкою з номером 44.

До слова, вчора Саків вже встиг дебютувати у складі своєї нової команди у товариському матчі проти «Юності».

ТАРАС САКІВ, гравець ФК «Рух»: «Перш за все обрав «Рух» тому, що це клуб з великими амбіціями. Перед командою стоять максимальні завдання. «Рух» одноосібно очолює таблицю в Першій лізі й має усі шанси потрапити в елітний дивізіон. Також у виборі клубу відіграв і той факт, що зі Львова мені ближче до рідного дому. Звичайно, хочу рости тут, як футболіст, і набирати хорошу ігрову форму.

Насправді, як такої адаптації в мене тут не було, адже більшість хлопців я знав. Зокрема, з Мисиком грали разом у «Ворсклі», з Коробенком та Русином були в дитячій академії «Шахтаря», грав проти Біленького, Романюка, а ще з кимось знайомий поза футбольним полем. У команді чудовий колектив, зі всіма знайшов спільну мову.

Спогади про Полтаву та «Ворсклу» в мене лише позитивні, адже цей клуб дав мені дуже багато, як футболісту і як людині. Там я зростав і багато чому навчився. З полтавчанами дебютував у Прем’єр-Лізі, в Кубку України і в Лізі Європи. Це хороший клуб, хоча цього сезону їм трохи не щастить, але, гадаю, що в них все буде добре.

У Першій лізі України дуже цікава та запекла боротьба. Багато команд претендує на підвищення у класі, але, гадаю, у нас найвищі шанси серед усіх команд, адже ми зараз на першому місці і в нас хороші виконавці. Ми зобов’язані виконати завдання, яке поставив перед нами Президент клубу».

Зазначимо,  У першому контрольному спарингу в 2020-му році 26 січня «Рух» переміг чинних чемпіонів Львівської області «Юність» з Верхньої Білки.

Як писав "Вголос", Голова Львівської асоціації футболу Олександр Шевченко поділився своїми враженнями щодо будівництва майбутньої академії «Руху» та заявив, що вона буде найкращою в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ