Понад 600 домогосподарств залишаються без електроенергії внаслідок ракетного обстрілу рашистами Львова та Львівської області 3 травня.

Про це сьогодні, 4 травня, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, росіяни запустили з Каспійського моря крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників ТУ-95 або ТУ-160.

«Три ракети влучили в електричні підстанції у Львівській області. Одна – в електричну підстанцію на Закарпатті. Це був цілеспрямований удар по ланцюжках постачання гуманітарної допомоги», - говорить Максим Козицький.

Внаслідок бомбардування постраждало двоє осіб. Це – випадкові перехожі, які не сховалися вчасно в укриття і які зазнали ушкоджень від вибухової хвилі. Один з них – водій з Закарпаття, який від ударної хвилі зазнав розриву однієї з легень, інший – львів’янин, якого поранено осколками. Обидва постраждалі перебувають у лікарні, їх прооперовано.

Також начальник ЛОВА зазначив, що ці обстріли Львова та області стали критичними для тягових підстанцій залізниці. І зараз деякі поїзди прибувають зі значним запізненням.

Окрім того, вчора ввечері понад 85 тисяч домогосподарств у 12 населених пунктах Львівщини опинилися без електропостачання. На ранок більша частина будинків вже має електрику. На відновлення очікують ще 630 домогосподарств.

«Працівники як Львівської залізниці, так і обленерго працюють над ліквідацією наслідків обстрілів», - каже Максим Козицький.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 3 травня Львів вчергове зазнав ракетної атаки від російського ворога. Цього разу рашисти запустили ракети з Каспійського моря та поцілили у електропідстанції. Через обстріли міста частина львів'ян залишилася без електро- та водопостачання. А також не курсували поїзди і пасажирам довелося провести ніч на вокзалі.

ІА "Вголос": НОВИНИ