За 100 днів повномасштабної війни Сили ПвК «Захід» збили у небі над Львівщиною 23 крилаті ракети та 11 безпілотників ворога. 

Про це повідомив начальник Львівської обласної цивільної адміністрації Максим Козицький.

«За 100 днів повномасштабної війни Сили ПвК «Захід» збили у небі над Львівщиною 23 крилаті ракети та 11 безпілотників ворога.  Хочу наголосити, що ці цифри стосуються лише Львівської області, оскільки Повітряне командування «Захід» працює у 8 областях на заході України», - сказав він.

Водночас Максим Козицький попросив мешканців області не ігнорувати сигнали про повітряну тривогу. Адже щоразу, коли лунає сирена, вона сповіщає про небезпеку. Отже, треба йти в укриття. 

Також він просить не фотографувати та не знімати на відео підозрілі літальні об’єкти, а повідомляти про них у чат-бот «Шось летить». 

Як повідомляв «Вголос», цей чат-бот Львівська ОВА та IT-фахівці розробили для того, щоб уважні цивільні люди могли допомогти нашим силам ППО. 

Чат-бот працює на території всієї України. Від 2 квітня ним скористалися 35 тисяч користувачів. Останнім часом все більше повідомлень надходить з Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської областей. А також традиційно –  зі Львівщини, Рівненщини, Волині та Івано-Франківщини.

«Ця розробка допомагає нашим воїнам і дуже дратує ворога. Він створив щонайменше три підробки чат-бота «Шось летить»», - каже Максим Козицький.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 1 червня вночі ворог обстріляв залізничну інфраструктуру  ЛьвівщиниПрацівників залізниці серед постраждалих осіб немаєАле рух поїздів затримали на вісім годин.  

ІА "Вголос": НОВИНИ