Через збільшення обстрілів бойовиків на Луганщині українська делегація у Тристоронній контактній групі ініціює невідкладне позачергове засідання ТКГ на рівні голів делегацій та робочих підгруп.

Про це свідчить звернення української делегації.

Українська делегація звернулась до представника ОБСЄ в ТКГ щодо невідкладного скликання позачергових консультацій робочої групи з питань безпеки, а також позачергового засідання ТКГ.

«Саме задля того, щоб такі провокації не могли стати приводом для ескалації ми пропонували й пропонуємо залучення представників країн Нормандського формату до участі в усіх механізмах, які здійснюють моніторинг і верифікацію дотримання режиму припинення вогню», - зазначено у повідомленні.

Українська делегація зазначає, що готова до подальших переговорів задля припинення порушень режиму «тиші».

«Ми готові до подальшої роботи в переговорному форматі задля припинення порушень і відновлення режиму тиші, адже тільки за умови усталеного припинення вогню можливий подальший рух з гуманітарних, соціальних та політичних питань з метою мирного врегулювання конфлікту на українському Донбасі», - додає делегація.

Делегація зазначає, що внаслідок уже понад 40 обстрілів (станом на 15-ту годину - ред.) із застосуванням ствольної артилерії, мінометів та танків була пошкоджена будівля дитячого садочку в районі Станиці Луганської.

Снаряди також влучили на двір Врубівського ліцею. Пошкоджено житлові будівлі та об’єкти інфраструктури. Ушкодження отримали троє мирних жителів.

ІА "Вголос": НОВИНИ