Сьогодні, 22 грудня, Переяславський міський районний суд звільнив з під варти четвертого обвинуваченого у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова Івана Приходька. Йому призначили цілодобовий домашній арешт із зобов‘язаннями.

Про це повідомляє Суспільне.

Причиною стало рішення Європейського суду з прав людини, який визнав відсутність юридичного захисту, умови перебування в СІЗО – неналежними, термін перебування у неволі — надмірним. Також ЄСПЛ зобов’язав державу відшкодувати Приходьку понад 9 тисяч євро.

Обвинувачення, зокрема, просило для Івана Приходька цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Проте через нестачу пристроїв в правоохоронних органах суд обмежився цілодобовим домашнім арештом без браслета. Також наклав обов’язки повідомляти суд про зміну місця проживання, здати документи для виїзду за кордон та утримуватися від спілкування з іншими обвинуваченими.

Проти зміни запобіжного заходу виступала бабуся хлопчика Олександра Тлявова.

«Вони зроблять йому папірець, що він буде працювати? Він повз мене буде ходити щодня? Батько хлопчика під Бахмутом стоїть з автоматом. Якщо він дізнається – він пішки прийде. Ну як це на цій стадії відпускати під домашній арешт?! Я заперечую», — наголосила Олександра Тлявова.

Ще трьом фігурантам справи суд подовжив запобіжні заходи на два місяці: Дмитро Кривошей та Володимир Петровець залишаться під заставою, а син Петровця - під зобов’язанням матері. Наступне засідання у справі призначили на 30 січня наступного року.

Нагадаємо, 31 травня 2019 року четверо людей, серед яких двоє поліцейських, відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі. 3 червня п’ятирічний Кирило Тлявов помер у лікарні.

Читайте також у «Вголосі»: лікар «швидкої» приїхав на виклик та знайшов тіло чоловіка з кривавими колото-різаними ранами. 

ІА "Вголос": НОВИНИ