Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель приїде Україну з офіційним візитом. Зокрема він разом з Дмитром Кулебою збираються відвідати лінію розмежування на Луганщині.

Про це йдеться у пресслужбі українського зовнішньополітичного відомства 3 січня. 

Відомо, що візит очільника дипломатії Євросоюзу запланований на 4 січня і триватиме він впродовж двох днів.

Варто зазначити, що Боррель прибуде в Україну саме на запрошення МЗС. Його візит, який стане вже третім, має на меті засвідчити підтримку України з боку ЄС на тлі агресивних дій Росії.

Так, спочатку він разом з міністром МЗС Дмитром Кулебою вирушать на Донбас, де відвідають лінію розмежування у Луганській області.

Також Боррель ознайомиться із безпековою ситуацією в зоні російсько-українського збройного конфлікту. Після цього глава дипломатії ЄС має приїхати в Київ, де у нього заплановані переговори з представниками української влади.

Нагадуємо, раніше глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель виступив зі заявою у Брюсселі.

Так, політик зазначив, що Європейський союз підтримує Чехію та Болгарію у зв'язку з недавніми подіями, пов'язаними з РФ.

«Ми запевнили Чехію в сильній підтримці Європейського Союзу. Але водночас, я думаю, всі згодні з необхідністю не продовжувати ескалацію. З одного боку ми повинні проявляти підтримку, але водночас намагатися не збільшувати напруженість», - заявив Боррель.

ІА "Вголос": НОВИНИ