Керівник відділення одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Київської області отримав підозру.

Посадовця обвинувачують в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України до Молдови та Угорщини. 

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідування.

Слідство встановило, що посадовець займався виготовленням підроблених військово-облікових та медичних документів, які свідчили про непридатність осіб до військової служби. Зокрема, він забезпечував підготовку відповідних висновків військово-лікарської комісії та документів про виключення з військового обліку для чоловіків призовного віку.

У змові з двома спільниками, включаючи колишнього керівника Київського обласного військкомату та його сина, посадовець організовував незаконний перетин кордону. Його спільники виступали в ролі консультантів щодо перетину кордону Молдови та Угорщини, а також діяли як посередники.

За надані послуги з підробки документів «ділки» отримували від 6 до 10 тисяч доларів. Ціна залежала від віку та проблем зі здоров'ям осіб, які намагалися ухилятися від служби.

Під час отримання 8 тисяч доларів за черговий пакет підроблених документів, співробітники Державного бюро розслідування затримали зловмисників. Наразі задокументовано дві угоди підробки документів, за які зловмисники отримали 14 тисяч доларів.

Досудове розслідування цього злочину ще триває, але співробітники ДБР вже повідомили про підозру начальнику відділення.

Як писав «Вголос», у Міноборони зробили нову заяву про український контрнаступ.

ІА "Вголос": НОВИНИ