Конференція президентів Європейського парламенту публічно оголосила, щоб Європейська рада підтвердила початок переговорів про вступ України до ЄС.

Про це повідомила «Європейська правда».

«Україна докладає вражаючих зусиль. І конференція президентів Європарламенту підтвердила сьогодні, що Україна продемонструвала тверду основу для того, щоб відкрити переговори про вступ», – зазначила президентка Європарламенту Роберта Метсола. 

Конференція президентів заявила, що вірить у те, що Україна продовжить амбітно втілювати усі необхідні реформи для завершення виконання рекомендацій Єврокомісії, щоб якнайшвидше відкрити переговори про вступ.

«Україна є і залишатиметься пріоритетом для Європарламенту. Україна може розраховувати на безперервні зусилля і нашу готовність підтримувати легітимні амбіції і прагнення українського народу. Лідери політичних груп планують посилити співпрацю з Верховною Радою у 2024 році, у тому числі шляхом зустрічей між комітетами та ознайомчих візитів», – зазначили у повідомленні. 

Довідково: «Конференція президентів» – орган, що об’єднує керівництво Європарламенту та усіх політичних груп. 

Нагадаємо, 8 листопада Європейська комісія рекомендувала державам Євросоюзу почати переговори про вступ до ЄС з Україною.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ