Глави МЗС Данії та Чехії Андерс Самуельсен та Томаш Петршічек засудили дії Росії та закликали її до негайного звільнення 24 українських військовополонених моряків.

Про це повідомляє МЗС України.

Так, за результатами поїздки до Маріуполя глави МЗС Данії та Чехії висловили незмінну й тверду підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та засудили агресивні дії Росії.

Наголошується, що у разі відмови Кремля звільнити українських моряків, ЄС запровадить нові санкції проти Росії.

Окрім того, Москву закликали забезпечити свободу навігації у Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці.

У МЗС додали, що питання можливого введення нових обмежувальних заходів щодо РФ та збільшення допомоги українському Приазов’ю обговорюватимуться 18 лютого 2019 року в Брюсселі у рамках чергового засідання Ради ЄС у закордонних справах.

Як відомо, сьогодні на Донбас здійснили візит міністри закордонних справ Чехії і Данії — Томаш Петршічек та Андерс Самуельсен відповідно. Дипломатів супроводжував глава МЗС України Павло Клімкін.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові захопили українські катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу” в нейтральних водах Чорного моря.

Усі 24 військовополонені українські моряки заявили слідству, що вони є військовополоненими.

ІА "Вголос": НОВИНИ