Міністри закордонних справ країн Балтії та Польщі під час візиту до України розкритикували рішення російської влади щодо продовження арешту полонених українських моряків.

Про це повідомили у МЗС Естонії.

Водночас наголошується, що міністри стурбовані ситуацією в Україні та підтвердили свою незмінну підтримку. Вони засудили судове рішення РФ щодо арешту моряків.

«Росія продовжує свою агресивну діяльність в Азовському морі щодо закріплення нелегальної анексії Криму, порушуючи суверенітет і територіальну цілісність України», — заявив глава МЗС Естонії Свен Міксер.

Як зазначається, міністри заявили, що кораблі й їхні екіпажі треба негайно звільнити, і забезпечити для кораблів України та інших держав вільний прохід через Керченську протоку згідно з міжнародним правом.

Як відомо, захист військовополонених українських моряків, яким учора російський суд продовжив термін тримання під вартою, планує подати позов до Європейського суду з прав людини.

Раніше повідомлялося, що українців розподілили для розгляду справи на шість груп по чотири людини, а засідання щодо продовження арешту українським морякам відбувалося у закритому режимі.

Під час засідання затримані країною-окупантом у районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення.

Також повідомлялось, що суд дозволив кільком українським морякам побачитися з рідними.

Як писав “Вголос”, затримані країною-окупантом у районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення у Лефортівському суді Москви.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові захопили українські катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу” в нейтральних водах Чорного моря.

Усі 24 військовополонені українські моряки заявили слідству, що вони є військовополоненими.

ІА "Вголос": НОВИНИ