Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на заяву ЦВК.

8 жовтня ЦВК достроково припинив повноваження Херсонської міської виборчої комісії «у зв'язку з порушеннями вимог законодавства» і зобов'язав новий склад комісії до 13 жовтня виконати постанову Одеського апеляційного адмінсуду, яким він зобов'язав зареєструвати Сальдо, пише «daily.com.ua». 

Однак 12 жовтня міськвиборчком знову відмовив Сальдо в реєстрації, що, на думку, Центрвиборчкому, свідчить нібито про «невідповідність рішення міськвиборчкому Конституції та виборчого законодавства».

Центрвиборчком зобов'язав Херсонський міськвиборчком забезпечити доставку в ЦВК оригіналів документів місцевої організації партії «Наш край» про реєстрацію Сальдо кандидатом і особисто зареєстрував його кандидатом у мери і першим номером у списку кандидатів у міськраду.

ЦВК також зобов'язав Херсонський міськвиборчком до 16 жовтня внести відповідні зміни у свої рішення про затвердження текстів бюлетенів.

Сальдо народився 12 червня 1956, освіта вища, член партії «Наш край», голова правління асоціації «Будінвестсоюз», проживає в Херсоні.

З 2001 року був головою облорганізації «Партії регіонів» в Херсонській області, з 2002 по 2012 роки був мером Херсона. У 2012-2014 роках був депутатом Верховної Ради 7-го скликання.

Як відомо, від партії «Наш край» на вибори йдуть багато колишніх регіоналів.

Сальдо голосував за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року. Також активісти звинувачували його в відправці автобусів з тітушками до Києва під час Майдану, а також у підтримці сепаратизму.

ІА "Вголос": НОВИНИ