Керівники однієї з найбільших інвестиційних компаній у світі State Street Global Advisors відтепер впровадили окремий дозвіл для найму на роботу білих людей. Таке рішення у компанії пояснили «запуском ініціативи з різноманіття».

Про це повідомляє американське фінансово-економічне видання Fox Business з посиланням на британський тижневик «The Sunday Times».

«Це зараз є головним для всієї State Street. Цей критерій є в системі оцінок кожного вищого керівника», — сказала Джесс МакНіколас, керівник відділу інклюзії, різноманітності та корпоративного громадянства банку в Лондоні.

Офіс компанії у Діловому центрі Нью-Йорку

Компанія прагне потроїти кількість чорношкірих, азіатів та представників інших меншин на керівних посадах до 2023 року, повідомляє Sunday Times. Якщо керівники не досягнуть цілі, вони зіткнуться з меншими бонусами.

Тепер рекрутери повинні будуть створювати групи з чотирьох або п’яти співробітників, включаючи жінку та особу з меншини, приймаючи на роботу персонал середньої ланки. 

За словами Макніколас, фірма все одно найматиме білих чоловіків, але рекрутери повинні перед цим підтвердити, що жінки та кандидати з меншин пройшли співбесіду з колегією на таку посаду.

Компанія зобов’язується «нести відповідальність за зміцнення бізнесу, що належить чорним і латиноамериканцям».

«Усі наші лідери мають продемонструвати під час щорічних оцінок, що вони зробили для покращення представництва жінок і кількості колег з етнічних меншин» - акцентувала представниця компанії.

Довідка:

Корпорація State Street заснована в Бостоні в 1792 році. Наразі вона налічує майже 40 000 співробітників у 30 офісах по всьому світу.



ІА "Вголос": НОВИНИ