В Амстердамі нідерландські правоохоронці затримали одного з трьох підозрюваних у викраденні картини французького імпресіоніста П’єра-Огюста Ренуара з будівлі аукціонного дому Dorotheum у Відні. Ним виявився 59-річний українець, раніше судимий за скоєння схожого злочину в Україні.
Про це повідомляє «Укрінформ».
За даними представника земельного суду Відня, підозрюваного затримали в Амстердамі в середині грудня 2018 року, а 28 грудня його передали до Відня. Нині він перебуває під вартою у Відні.

Під час затримання підозрюваного в амстердамському готелі також виявили сумку, в якій, відповідно до даних з камер спостереження аукціонного будинку, і винесли твір Ренуара.

За даними австрійських ЗМІ, чоловік спеціалізується на викраденні витворів мистецтв. У 2005 році в Україні його засудили за викрадення картини Івана Айвазовського з одного з українських музеїв.

Як писав «Вголос», 26 листопада 2018 року щонайменше троє людей викрали з будівлі аукціонного дому Dorotheum у Відні картину Ренуара орієнтовною вартістю близько 120-160 тисяч євро. Двох інших співучасників злочину продовжують шукати. Потенційний покупець викраденої картини може перебувати у Північній Європі.

ІА "Вголос": НОВИНИ