Відтепер обов’язок закривати рот і ніс на роботі залежить від волі роботодавця. Іншими словами, цей обов’язок функціонує і він діє в принципі, але начальник може його скасувати. Про це повідомляють польські медіа.

Вже від минулої середи, 2 грудня, набрала чинності постанова Ради міністрів Польщі від 1 грудня 2020 року про встановлення певних обмежень, розпоряджень та заборон у зв'язку з виникненням епідемії (опублікована в журналі законів, пункт 2132). Він змінив порядок покриття рота і носа на робочих місцях, починаючи з суботи, 28 листопада, якщо в приміщенні перебуває більше 1 людини, незалежно від того, це маленька кімната, відкритий простір в офісі чи заводський зал.

Якщо роботодавець не дозволятиме зняти маски у приміщенні, то  працівники повинні змиритися з незручностями та носити маски або інші чохли. В іншому працівників можуть оштрафувати за відмову обов’язково одягнути маску.  Роботодавець може вважати таку поведінку порушенням правил охорони праці, яких він має дотримуватися відповідно до трудового кодексу. Неслухняний працівник може бути покараний фінансовим штрафом у розмірі навіть одноденної зарплати.

Як зазначає видання Rzeczpospolita варто зазначити, що останні нормативні акти в Польщі вже дозволяють вживати їжу та напої без маски для обличчя в робочих приміщеннях. Це не залежить від рішення роботодавця.

Вголос писав, що коронавірус вплинув на будівництво у Польщі.

Забудовники почали переорієнтовуватися з будівництва офісів на житло з огляду на те, що все більше офісів стають незадіяні, попит на них падає.

ІА "Вголос": НОВИНИ