Тільки один столик може поставити кав’ярня або ресторан біля свого приміщення, не звертаючись за дозволами до відповідних органів та не сплачуючи податки до міського бюджету.

Таку пропозицію вносять на розгляд своїх колег депутати законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської міської ради.

На думку депутатки від «Європейської солідарності» Уляни Пак, один столик біля кав’ярні не створить незручностей для пішоходів.

Водночас якщо кав’ярні схочуть поставити два столики, то вже мусять подавати документи, щоб отримати дозволи на встановлення літнього майданчика. Дозволи на встановлення таких майданчиків, згідно з рішенням Львівського виконкому від 25 листопада 2010 року надає управління архітектури Львівської міської ради. І ця послуга є платною.

Зазначимо, що починаюся з 1 квітня до 1 листопада на вулицях Львова, особливо у центральній частині, працюють літні майданчики ресторанів та кав’ярень. І львів'яни дуже часто оскаржать на порушення умов благоустрою, адже ці майданчики облаштовують на тротуарах.

Нагадаємо також, депутати Львівської міської ради врегульовують правила користування самокатами у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ