Уповноважений із захисту державної мови, колишній народний депутат від «Фронту Змін» і голова Миколаївської обласної ради Тарас Кремінь очікує затвердження програми розвитку української мови.

Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода,

«Для початку треба, щоб Кабмін допоміг затвердити програму розвитку опанування української мови. Я вважаю, що це один із ключових документів. Це той документ, який дасть інструментарій, в який спосіб можна буде проводити і роботу з популяризації, і з пояснення основних норм закону про мову, і, звичайно, проводити відповідні дослідження», - заявив він.

Він також зазначив, що Офіс уповноваженого із захисту державної мови знаходиться в структурі Кабміну України, і тому він сподівається на підтримку уряду.

Кремінь також вважає важливим відкриття безкоштовних курсів з вивчення української мови, передбачене законом про мову.

«Законом передбачене відкриття безкоштовних курсів із вивчення української мови. Мова йде про масовість запровадження таких курсів. Я думаю, що тут якраз ініціатива могла би лежати як на закладах освіти, так і на органах місцевого самоврядування. Вони повинні бути зацікавлені в тому, щоб створити всі необхідні сприятливі умови для своїх громадян», - сказав він.

Нагадаємо, Тараса Кременя було призначено Уповноваженим щодо захисту державної мови 8 липня, за постановою Кабінету Міністрів України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ