Колишній офіцер поліції Міннеаполіса Дерек Шовін був засуджений у п'ятницю до 22 років і 6 місяців в'язниці за вбивство Джорджа Флойда.

Як повідомляє AP News, після оголошення вироку Шовін висловив співчуття сім'ї Флойда і сподівання, що вони врешті-решт матимуть «певний спокій».

Це є одним з найтриваліших тюремних термінів, будь-коли застосованих до поліцейського США за вбивство темношкірого.

Проте члени сім'ї Флойда та їх прихильники були розчаровані. Вирок не відповідав вимогам прокуратури про 30-річний термін ув'язнення. Адже при хорошій поведінці 45-річний Шовін міг би отримати умовно-дострокове звільнення після відбуття двох третин покарання або приблизно 15 років.

Суддя Пітер Кейхіл вийшов за рамки 12-ти місячного покарання, передбаченого державними директивами, посилаючись на «особливу жорстокість», виявлену щодо Флойда.

Адвокат сім'ї Флойда - Бен Крамп заявив, що сім'я отримала «деяку міру сатисфакції», але сподівається, що Шовін отримає максимум у майбутньому федеральному судовому процесі. Крамп заявив, що це найдовший вирок, який коли-небудь отримував поліцейський у Міннесоті.

Як відомо, Джордж Флойд був убитий офіцером поліції Дереком Шовіном у травні 2020 року після того, як Флойда затримали за підозрою у використанні фальшивих грошей. Шовін протягом 9 хвилин стояв коліном на горлі Флойда, через що той задихнувся. Убивство спричинило масштабні соціальні протести.

ІА "Вголос": НОВИНИ