Офіцера ВМС США звинувачують в передачі секретної інформації громадянину Росії. Влада не розкриває конкретний контент, який просочився, але в результаті головному старшині Чарльзу Т. Бріггсу пред'явлено безліч звинувачень.

Про це розповідає видання DailyMail.

Він визнав себе винним у наданні секретної інформації Росії. Його засудили до 18-ти та 13-ти місяців за різними звинуваченнями.

Бріггса, фахівця з інформаційних технологій і технологій військово-морського медичного центру Портсмута, притягне до кримінальної відповідальності військовий трибунал.

Зокрема, його звинуватили в поширенні секретної інформації, отриманої з урядового комп'ютера, і перешкоджанні правосуддю.

Також, його звинуватили в зберіганні дитячої порнографії, спробі перегляду дитячої порнографії та в дачі неправдивих офіційних заяв.

Стало відомо, що Бріггс використав урядовий комп'ютер для отримання секретної інформації приблизно 9 січня 2019 року під час перебування на базі ВПС Оффутт в Небрасці.

У протоколі звинувачення йдеться, що Бріггсу було відомо, що інформація може бути використана для «нанесення шкоди Сполученим Штатам або для користі іноземного громадянина».

В обвинувальному висновку зазначалося, що Бріггс передав секретну інформацію людині, ім'я якого видалено з документа, ідентифікованого тільки як «громадянин Росії».

Ступінь відносин між росіянином і Бріггсом неясна, але, як повідомляється, вони особисто знали один одного.

Є інформація, що під час служби у ВМС США Бріггс не розкривав свій зв'язок з громадянином Росії.

Також Бріггс збрехав в анкеті, в якій питалося, чи були у нього «близькі і триваючі відносини» з будь-ким, хто не був громадянином США.

Бріггс загадково зник в 2018 році, не повідомивши військовим чиновникам про свою поїздку до Сербії, подавши документи, в яких помилково стверджувалося, що під час відпустки він перебував в Небрасці. Бріггс в даний час утримується в слідчому ізоляторі.

Після скандальної статті в пресі президент Трамп заявив, що ніколи не бачив цей звіт, і назвав його «вигадкою з фейковий новин». Але радник з національної безпеки Роберт О'Брайен сказав, що Трамп не був проінформований з цього приводу. О'Брайен також визнав: документи були на одному з брифінгів Трампа, але їх спеціально представив агент ЦРУ.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ