Окупаційна влада тимчасово анексованого Криму різко посилює карантинні обмеження через катастрофічну ситуацію з поширенням COVID-19.

З понеділка, 25 жовтня, пенсіонерам віком від 65 років заборонили виходити з дому.

Відповідний «указ» підписав так званий «очільник» окупованого півострова Сергій Аксьоньов. Про це інформує «РБК-Україна».

Старшим людям дозволять виходити з дому лише в тому випадку, якщо існуватиме загроза їх здоров’ю та життю. Також у транспорті скасували пільговий проїзд для пенсіонерів.

Окупанти з 25 жовтня також пропускатимуть в ресторани, кафе, фітнес-центри, музеї, на дискотеки, в театри та бари лише тих осіб, які мають QR-коди.

Як писав «Вголос», у Російській Федерації вважають, що вступ України до НАТО – це найгірший сценарій, який може відбутися. Якщо наша держава стане членом НАТО, то Росія вживатиме заходи для того, щоб «забезпечити власну безпеку».

Також ми повідомляли, що американська компанія Apple на власній карті зобразила тимчасово анексований Крим частиною Росії. Відповідна позначка Криму з’явилася в програмі Apple Music для артистів. На інцидент відреагували в Міністерстві закордонних справ України.

ІА "Вголос": НОВИНИ