Російські окупанти продовжують штурмувати місто Сєвєродонецьк, що на Луганщині. Водночас всі їх дії не дають бажаного результату.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

«На Сєверодонецькому напрямку ворог продовжує вогневий вплив із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Метьолкіне, Біла Гора та Устинівка. Намагався вести штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк, успіху не мав», — йдеться у повідомленні.

Попри це, орки мають частковий успіх в населеному пункті Метьолкіне, намагаючись там закріпитися.

«Штурм в напрямку Сиротиного наші воїни відбили», — зазначили в Генштабі.

Ситуація по напрямах

На Слобожанському напрямку рф утримує оборону зайнятих раніше рубежів, застосовує наявні засоби вогневого ураження та намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони в напрямку державного кордону України.

На Харківському напрямку російські підрозділи здійснювали артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дементіївка, Печеніги, Коробочкіне, Байрак, Верхній Салтів, Харків, Капітолівка та Циркуни.

На Слов’янському напрямку рф застосувала міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Грушуваха, Долина, Моросівка, Пришиб та Чепіль, намагаючись при цьому створити сприятливі умови для продовження наступальних дій на напрямку Ізюм – Слов’янськ.

В районі Краснопілля українські військові завдали росіянам значних втрат, коли ті намагалися провести розвідку боєм.

На Лиманському напрямку росіяни застосували артилерію неподалік Маяків.

На Бахмутському напрямку Росія завдала авіаудару в районі Берестового.

На АвдіївськомуНовопавлівському та Запорізькому напрямках рф продовжує систематичні обстріли з наміром завадити перегрупуванню підрозділів українських військ на інших напрямках.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках росія обстрілювала з артилерії райони Олександрівки, Новогригорівки, Широкого, Квітневого та Первомайського.

На Сіверському напрямку рф продовжує демонстрацію присутності своїх військ в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишилась без суттєвих змін.

При цьому акваторії Чорного та Азовського морів відзначається перебазування корабельно-катерного складу чорноморського флоту.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ