Російські окупанти чекають швидкого звільнення Херсонщини. Через що готують серію терактів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Рашисти передбачають швидке звільнення українськими Силами Оборони правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території», - зазначає розвідка.

Під загрозою руйнування опинилась дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції. При цьому окупанти завчасно запланували підрив дамби - основні роботи із замінування проведено ще в квітні.

«Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор Каховської ГЕС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані »Камази« без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою. На сьогодні остаточно зрозуміло, що держава терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків», - повідомляє розвідка.

В ГУР наголошують, що в разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України і торкнуться всього Чорноморського регіону.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган найближчими днями має намір провести телефонну розмову з лідерами України та РФ - Володимиру Зеленському та Володимиру Путіну.

Додамо, за даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у більшості областей України все ще тішитиме  приємним осіннім теплом. Місцями пройдуть невеликі дощі, але вони не зіпсують настрою та планів.

ІА "Вголос": НОВИНИ