Російські окупанти накопичують резерви і готуються до наступу на Слов'янськ. Водночас постійно штурмують Сєвєродонецьк.

Про це повідомляє у Facebook Генеральний штаб ЗСУ.
Волинський та Поліський напрямки


Підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання з прикриття білорусько-українського кордону, проводять фортифікаційне облаштування місцевості в Гомельській області, ведуть радіоелектронну розвідку.

Сіверський напрямок
 

Підрозділи збройних сил Російської Федерації продовжують інженерне обладнання позицій в прикордонних районах Курської області. Нарощуються системи протиповітряної оборони на території Брянської області.

Харківський напрямок


Противник інтенсивно обстрілював позиції українських військ зі ствольної та реактивної артилерії. Провів розвідку боєм в районі населеного пункту Рубіжне, успіху не мав.

Слов'янський напрямок

Російські війська не робили активних дій. Основні зусилля зосереджені на накопиченні ресурсів з метою подальшого наступу в напрямку Слов'янська. Противник обстрілював позиції і вів повітряну розвідку БПЛА «Орлан-10».

На Лиманському напрямку активні дії не зафіксовані.Сєвєродонецький напрямок

Противник проводить цілодобову повітряну розвідку БПЛА «Орлан-10». Веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк, бойові дії тривають, успіху ворог не має.

Бахмутський напрямок
 

Противник завдав ударів з вертольотів по Яковлівці та ракетні удари в районах населених пунктів Травневе, Доломітне, Зайцеве і Нью-Йорк.

На східній околиці населеного пункту Берестове українські військові успішно відбили штурм.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій противник не вів. В Авдіївському напрямку відзначається збільшення інтенсивності артилерійських обстрілів наших позицій.

Нагадаємо, у Верховній Раді ухвалили законопроєкт, який вимагає від забудовників проєктувати і споруджувати бомбосховища в кожній новій будівлі.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ