Ворог намагається прорвати слабкі місця оборони ЗСУ під Слов'янськом, а також продовжує штурмувати Сєвєродонецьк.

Про це повідомляє Генеральний Штаб Збройних Сил України.

Розпочалася сто тринадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

«На Слов’янському напрямку агресор веде штурмові дії, здійснює пошук слабких місць в оборонних позиціях наших військ. Обстрілював з артилерії різного калібру цивільну інфраструктуру неподалік Пришиба, Долини, Карнаухівки та Вірнопілля», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рашисти намагаються встановити повний контроль над  Сєверодонецьком.

"На Сєверодонецькому напрямку російські окупанти продовжують вогневий вплив на підрозділи наших військ із усіх наявних вогневих засобів в районах населених пунктів Білогорівка, Лисичанськ, Сєверодонецьк. Ворог не припиняє спроб встановлення повного контролю над містом Сєверодонецьк. Веде штурм, бої тривають", – зазначають військові.

 

На Волинському та Поліському напрямках, в одній з механізованих бригад республіки білорусь  розгорнено пункт  мобілізації  військовозобов’язаних.
 
На Сіверському напрямку агресор продовжує утримувати підрозділи збройних сил російської федерації зі складу Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей.
Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Леонівка та Бачівськ Чернігівської та Сумської областей відповідно.
 
На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Агресор здійснював інтенсивні артилерійські обстріли, зокрема і з реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Базаліївка, Уди та Верхній Салтів.
 
На Донецькому напрямку противник веде бойові дії уздовж лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджує на Бахмутському напрямку.
 
На Лиманському напрямку ворог активних дій не вів, обстріляв наші підрозділи із ствольної артилерії в районі Пискунівки.
 
На Бахмутському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Веселе, Соледар, Берестове та Вовчоярівка.
 
У селі Єгорівка, Запорізької області, наші воїни виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу противника.
 
В Чорноморській та Азовській морських операційних зонах  ворог продовжує блокувати цивільне судноплавство.
 
В акваторії Чорного моря противник утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ