Російські окупанти, маючи перевагу в силах та засобах, повільно намагаються просунутися до Бахмута та Слов'янська. Тривають активні бої і на Харківському напрямку.

Про це повідомляє Інститут  вивчення війни у звіті за 30 червня.

«Російські сили проводять операції у напрямку Соледара, що розміщений на північний схід від Бахмута вздовж траси Т0513 Бахмут-Сіверськ, та додатково намагаються перекрити українські шляхи сполучення вздовж траси Т0513. Російські війська також безуспішно боролися за контроль над Клиново та Новолуганським, розташованими на південний схід від Бахмута», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на півдні успішно продовжується контрнаступ українських захисників.

За даними Генштабу, українські війська відбили серію атак російських військ на рубежах Миколаївка-Спірне та Володимирівка-Покровське на північний схід від Бахмута, а також у районі Доломітного та Вугледарської ГЕС на південь від Бахмута.

Окупанти 30 червня продовжували спроби просунутися на південний схід у бік Слов'янська від кордону Харківської та Донецької областей. Російські війська вели бої в Богородичному та Краснопіллі, розташованих на північний захід від Слов'янська і завдали авіаудару по Тетянівці, за 20 км на північ від Слов'янська, і самому місту, щоб створити умови для подальшого наступу.

Також повідомляється, війська рф продовжували атаки, щоб відвоювати позиції на північ від Харкова. Йдуть бої за Дементіївку. 

ІА "Вголос": НОВИНИ