Війська РФ провели "обшук" у квартирі убитої херсонської активістки Катерини Гандзюк. Рашисти забрали декілька мішків з речами.

Про це повідомляє Facebook-спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк?», 

«Виламали двері «іменем російської федерації» та зазначали, що ця квартира є об’єктом, який загрожує «расійскай гасударствєннасті». Мабуть, їхній «гасударствєннасті» загрожували особисті речі Каті, її книги, кімната, куди вона майже 4 роки не заходила. Більш за все «расійскай гасударствєннасті» загрожували цінні речі з Катіної квартири - прикраси, техніка, меблі та продукти", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для Херсона, який зараз бореться проти російської окупації, Катя була і є символом боротьби за правду, національні цінності та справедливість.

"Росії потрібно знищити всі символи, показати свою вищість, показати, що сила значить більше, аніж справедливість.

Але грабувати квартиру, де мешкала Катя і в якій зараз мешкає її самотній батько - це не про силу. Це про відчай русні, їхній страх перед українським Херсоном та сміливими містянами", - додали у спільноті.

Обшуки в помешканні тривали понад 3 годин. Свідки розповіли, що з квартири винесли декілька мішків із речами.

«Зайшли 12 озброєних осіб, сусіди почали говорити, що вдома нікого немає, але вони все одно почали виламувати двері, мовляв, це »об’єкт, який загрожує російській державності", - розповів батько Катерини Віктор Гандзюк.

Нагадаємо, над Миколаєвом сили ЗСУ збили ще одну ворожу ракету.

ІА "Вголос": НОВИНИ