Крім того, російські окупанти намагаються наступати на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках та здійснюють обстріли, від яких постраждало мирне населення українських міст.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей російські окупанти посилюють тиск на цивільне населення, проводять обшуки помешкань.

Відомо, що у місті Василівка Запорізької області росіяни облаштували катівню, де утримують проукраїнськи налаштованих громадян. 

Усі підрозділи так званих «силових структур» Донецької області з  1 березня 2023 року переходять на функціонування за російським законодавством.

У зв’язку з цим, анонсовано звільнення військовослужбовців 1 армійського корпусу (Горлівка), які досягнули граничних термінів перебування на військовій службі.

Протягом доби противник завдав 6 ракетних та 5 авіаційних ударів. Здійснив близько 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали населені пункти та мирне населення. Існує небезпека подальших російських ракетних ударів по всій території України.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ