Російські окупанти обстріляли село Озерне на Донеччині запалювальними боєприпасами.

Про це повідомляють у соціальних мережах.

Також оприлюднено відеозапис моменту обстрілу, знятий з безпілотника.

Довідково:

Запалювальний снаряд дистанційної дії складається з корпусу, пригвинтової головки, запалювальних елементів (металевих оболонок, заповнених запалювальними речовинами), діафрагми, вибивного заряду і дистанційного підривника (трубки).

У польоті форс вогню від детонатора через певний проміжок часу запалює елементи і вибивний заряд.

Порохові гази вибивного заряду зривають головку і з великою швидкістю викидають запальні елементи (температура горіння до 3000 °С).

Дія запалювального снаряду схожа на феєрверк. Коли снаряд розривається у повітрі, з нього вилітає безліч дрібних яскравих частинок, які повільно падають на землю.

Найбільш поширеними запалювальними речовинами на основі нафтопродуктів є напалми. Їх одержують шляхом додавання до рідкого палива, найчастіше бензину.

Напалми мають здатність легко займатись і нагріватися до температури 1200ºС.  Падаючи на землю, вони прилипають до поверхонь різних об’єктів, горять при доступі кисню і важко піддаються гасінню.

Як писав «Вголос», У ніч на 20 вересня  ворог завдав ракетного удару по об'єкту інфраструктури в Чугуївському районі Харківської області. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

На Донеччині прикордонники «перетворили на потопельників» російських диверсантів

Українські військові біля Нової Каховки потопили баржу із окупантами і технікою

Окупанти розповідають про прорив ЗСУ на Херсонщині. Аудіоперехоплення

ІА "Вголос": НОВИНИ