Російські окупанти перенесли дату проведення псевдореферендуму на окупованих територіях Херсонської і Запорізької областей з 11 вересня на 4 листопада.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

З початку серпня рашисти почали лякати, що 11 вересня вони проведуть псевдореферендум.

Вони його хочуть провести на (окупованій) території Запорізької та Херсонської областей. Звичайно ж, це була чергова пропаганда. Їм не вдалося це провести. Сьогодні нічого не відбувається і не може відбутися, - сказав він.

Цьому є кілька причин.

Перш за все – наші мешканці, які перебувають на території тимчасово окупованого Мелітополя та в інших окупованих частинах Запорізької області, не хочуть приєднання до ворожої держави і показують їм свій супротив, - пояснив Федоров.

За оцінками, на участь у фіктивному голосуванні погодилось взяти тільки до 10% громадян.

По-друге, після вдалих дій наших ЗСУ і партизанів сьогодні немає охочих брати участь у виборчих комісіях, які мають організовувати цей фейковий референдум, - додав мер.

Наразі окупанти зупинилися на даті 4 листопада, але, упевнений Федоров, завдяки успіхам контрнаступу ЗСУ псевдореферендум провести не вдасться.

Нагадуємо, підрозділи кількох дивізій ЗС рф не встигли втекти з Ізюму, і потрапили в оточення. Десантники 80-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ дуже акуратно та ефективно знищують ворога.

ІА "Вголос": НОВИНИ