На Бахмутському напрямку тривають жорсткі бої.

Нещодавно російські загарбники підсилили свої сили на цій ділянці фронту. Українські захисники зазнають певних труднощів у просуванні.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ситуація на Бахмутському напрямку є надзвичайно напруженою. Російські війська збільшили присутність на цьому напрямку на кілька тисяч солдатів і намагаються скористатися перевагою важкої артилерії та кількості снарядів.

Московити продовжують наступати, незважаючи на великі втрати. За даними Маляр, ворожі війська знищують будівлі в Бахмуті, залишаючи лише руїни, які неможливо обороняти.

Незважаючи на це, ЗСУ продовжують утримувати позиції у районі «Літак». Однак, на передмісті Бахмута прогрес в просуванні захисників дещо знизився 19 травня. Водночас, ворогу не вдається повернути втрачені позиції, оскільки українські воїни відбивають всі атаки.

Маляр підкреслила, що українські військові успішно виконують свої завдання в обороні Бахмута та передмістя. Вони знищують ворожих бійців, послаблюють наступальний потенціал противника та виграють час для майбутніх дій.

Як писав «Вголос», у Східному угрупованні ЗСУ розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямку.

ІА "Вголос": НОВИНИ