На залізничній станції «Каланчак» у Херсонській області окупанти підірвали власний потяг, який перевозив військову техніку та боєприпаси.

Про це повідомляє ГУР Міноборони України.

Поїзд окупантів прибув на станцію 31 липня. Наступного дня близько 8 ранку російські війська почали розвантаження ешелону. З метою маскування процесу та захисту від ударів HIMARS окупанти застосували потужні засоби задимлення.

«Приблизно об 11:20 в районі проведення робіт пролунав вибух. Точно визначити його природу не вдалося через щільну димову завісу. Втім, відразу після вибуху ешелон без попередження почав рух у напрямку Криму. Особовий склад противника в паніці розбігся», - розповіли в ГУР.

Ймовірно, вибух став наслідком необережного поводження з боєприпасами при розвантаженні або пожежі, яка виникла через невміле використання піротехнічних засобів в ході створення димової завіси.

Крім того, в ніч з 29 на 30 липня українські військові вдарили по російському залізничному ешелону, прибулому на станцію Брилівка. Він налічував понад 40 вагонів з живою силою, технікою та боєприпасами.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ