В заблокованому місті Ізюм, що у Харківській області, російські окупанти пропонують місцевому населенню мобілізуватись і стати до лав збройних сил росії.

З такою заявою виступив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі інформаційного телемарафону.

«Ворог навіть перейшов до того абсурду, що пропонує мобілізуватись місцевому населенню і стати до лав збройних сил рф… Саме у місті Ізюмі. Звичайно, що люди, м’яко кажучи, з подивом сприймають цю пропозицію, але ніхто, за нашою інформацією, на цю пропозицію не пристав», - сказав глава області.

Синєгубов зазначив, що з Харківщини продовжують евакуйовувати мирне населення, проте є райони, де через обстріли це зробити неможливо.

«З Лозівського району ми евакуювали понад 50 тис. людей і продовжуємо евакуацію з міста Барвінкове, оскільки прогнозуємо, що бойові дії розповсюдяться і на цю територію. Збройні сили України по Ізюмському напрямку зараз ведуть активні дії, тримають свої позиції, відбивають деякі населені пункти… На жаль, місто Ізюм знаходиться у блокаді у ворога і в нас немає зараз можливості проводити евакуаційні коридори, і не маємо можливості довозити туди гуманітарну допомогу», - зазначив глава ОВА.

Нагадуємо, російські окупанти сьогодні, 19 квітня, вкотре обстріляли місто Харків. В результаті атаки троє людей загинуло. Також повідомляють про 16 поранених.

ІА "Вголос": НОВИНИ