У Бєлгородській області ворог розгорнув пускові установки оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М”.

Про це це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ у фейсбуці станом на 6:00 22 травня.

Розпочалась вісімдесят восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.
«На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь посилили ведення розвідки, відзначено розгортання додаткових засобів радіоелектронної розвідки у прикордонних районах Гомельської області. Зберігається загроза заавдання з території республіки білорусь ракетних та авіаційних ударів по об’єктах на території України», – зазначено у повідомленні.
Зі слів військових, ворог проводить підготовку до відновлення наступу на Слов’янському напрямку.
У Бєлгородській області противник розгорнув пускові установки оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М”. Та продовжує нарощувати систему матеріально-технічного забезпечення і ремонтних баз.
Ворог здійснив авіаційні удари по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Врубівка та Бахмут.
«На Сєвєродонецькому напрямку, із застосуванням мінометів та ствольної артилерії, ворог обстрілює позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення, зосередив зусилля у напрямку населених пунктів Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Противник вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Осколонівка, Пурдівка, Щедрищеве та Смолянінове. Наступ відбито, ворог зазнав втрат та був вимушений відійти на старі позиції», – повідомляють у Генштабі ЗСУ.
На Курахівському напрямку окупанти штурмували Мар’їнку,  проте успіху не мав. Завдано авіаційних ударів по населених пунктах Микільське та Катеринівка.
Загалом за минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито дев’ять атак ворога, знищено п’ять танків, чотири артилерійські системи, десять одиниць бойової броньованої техніки та два автомобіля противника. Підрозділи протиповітряної оброни уразили один БпЛА “Орлан-10”.
Зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил збили дві крилаті ракети, а ударна авіація знищила дванадцять одиниць військової техніки ворога.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ