Російські окупанти розмістили системи радіоелектронної боротьби на даху п’ятого енергоблоку Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

«На даху п’ятого енергоблоку встановлено обладнання РЕБ для боротьби з засобами аеророзвідки. На промисловій зоні ЗАЕС розміщено чергову зміну окупантів. Командний склад розосереджений по місту та проживає в квартирах місцевих мешканців, які виїхали», – йдеться у повідомленні.

Також в ГУР поінформували, що в Енергодар прибули так звані «кадирівці», які патрулюють групами по 15-20 осіб. Зв'язок в місті практично відсутній, переміщення доцільно здійснювати з 09:00 до 15:00. Після 15:00 зростає вірогідність потрапити під фільтраційні заходи.

Зазначається, що російські окупанти виставили умову ліцензованим співробітникам оперативної зміни Запорізької атомної електростанції, що до 2 листопада вони мають визначитися щодо підписання або відмови від контракту з «Росатомом». Іншим працівникам ЗАЕС виставлено термін – до 1 грудня.

Повідомлено, що найближчим часом будуть анульовані перепустки на станцію українського зразка. Наразі інженерно-технічних працівників станції на робочі місця не допускають. Доступ мають лише оперативні працівники (зміна управління).

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

У РНБО відповіли на «ядерні» погрози Медведєва

У Чорному морі суттєво скоротилась кількість ворожих кораблів

Росія 31 жовтня випустила по Україні ракет на $760 мільйонів

Окупанти обстріляли Бахмут фосфорними снарядами. Відео

ІА "Вголос": НОВИНИ