Російські війська змушують людей на зайнятих ними територіях виїжджати до Росії.

Про це повідомляє міська рада Маріуполя у Telegram.

«За останній тиждень кілька тисяч маріупольців було вивезено на територію росії. Окупанти незаконно вивозили людей із Лівобережного району та сховища у будівлі спорт-клубу, де від постійних бомбардувань ховалося понад тисячі людей (переважно жінки та діти). У цих районах точилися бойові дії. Для збереження життів маріупольців Збройні сили України відійшли від місць масового скупчення людей, чим і скористалася сторона агресора», – йдеться в повідомленні міської влади.

Як заявляє мерія, маріупольців вивозили до фільтраційних таборів, де в них перевіряли телефони та документи. Частину після цього перевозили далі вглиб Росії, доля інших лишається невідомою.

«Те, що сьогодні роблять окупанти – знайоме старшому поколінню, яке застало жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей. Складно уявити, щоб у 21 столітті людей насильно вивозили в іншу країну», – йдеться в коментарі мера міста Вадима Бойченка.

Нагадаємо, у Київській області російські війська продовжують зазнавати поразки. Так, нашим захисникам вдалось знищити їхню військову техніку.

ІА "Вголос": НОВИНИ